Annika Hirvonen Falk, miljöpartist och vice ordförande i justitieutskottet och Tomas Tobé (M), rättspolitiske talesperson.
Annika Hirvonen Falk (M), vice ordförande i justitieutskottet och Tomas Tobé (M), rättspolitiske talesperson. Foto: Sveriges Radio
P1-MORGON TISDAG 22 AUGUSTI

"Killarna hotar och skrämmer personalen"

Debatt mellan Tomas Tobé (M) och Annika Hirvonen Falk (MP)
12 min

Hör Marie Jensen, sjuksköterska och säkerhetsansvarig på universitetssjukhusen i Skåne, samt en debatt mellan moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé och Annika Hirvonen Falk, miljöpartist och vice ordförande i justitieutskottet.

Förra veckan uppstod oroligheter och bråk på Karolinska sjukhusets akutmottagning i Stockholm efter att skottskadade patienter tagits in för vård. Det här är ingen unik händelse, runt om i landet vittnar sjukvårdspersonal om en otrygg arbetsmiljö i samband med att patienter vårdas efter brott. Detta har fått Moderaterna att gå ut och kräva hårdare straff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".