Porträtt på Michael Arthursson.
1 av 4
Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson. Foto: Viktor Hedlund/Sveriges Radio
Robil Haidari, kandiderar till riksdagen för C.
2 av 4
Det är lätt att man i stället söker sig till större partier som ses som starkare, säger Robil Haidari som kandiderar till riksdagen för Centerpartiet. Hör mer om hans tankar i reportaget. Foto: Katarina Helmerson/SR
Leif Åhlin, ordf C i Södertälje
3 av 4
Leif Åhlin är ordförande i Centerpartiet i Södertälje och han tror att det kan ha att göra med att Centerpartiet är ett parti som saknar motsvarigheter utomlands. Hör mer om hans tankar i reportaget. Foto: Katarina Helmerson/SR
Tage Gripenstam. Gruppledare C Södertälje
4 av 4
Tage Gripenstam är gruppledare i Södertälje, hör vad han tänker i reportaget. Foto: Katarina Helmerson/SR

Hur ska Centerpartiet tilltala väljare med utländsk bakgrund?

"Det är olyckligt att Sverige delas mitt itu"
12 min

När Centerpartiet på torsdagen samlas till stämma i Malmö så är klyvningen av Sverige ett dominerande tema, då i synnerhet den mellan inrikes- och utrikesfödda. Men samtidigt är Centerpartiet det riksdagsparti som har absolut svårast att attrahera människor med utländsk bakgrund. I SCB:s senaste mätning från i våras är det drygt 12 procent av de med svensk bakgrund som anser att Centern är det parti som står dem närmast. Bland de med utländsk bakgrund är siffran knappt 3,5 procent.

Höra ett reportage av Katarina Helmerson och därefter ett samtal med Michael Arthursson, Centerpartiets partisekreterare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".