P1-morgons Carina Holmberg intervjuar Maria Källsson, vd på Bok- och Bibliotekmässan, Sofia Gräsberg från Göteborgs Litteraturhus som anordnar mötesplatsen Scener och Samtal och Moa Elf Karlén, vd på Leopard förlag och arrangör av Bokmassan, en mässa som ska hållas på Heden i centrala Göteborg.
P1-MORGON TORSDAG 28 SEPTEMBER

Bokmässan i Göteborg får konkurrens av alternativa mässor

"Vi för en bred kamp"
12 min

I dag drar Bok- och Biblioteksmässan igång i Göteborg och i år har den fått konkurrens som mötesplats för litteratur och debatt. Mässans beslut att åter låta högerextrema tidningen Nya Tider vara med som utställare har lett till stora protester och att många författare inte vill komma. Flera alternativa mässor och samlingar kommer nu därför att äga rum i Göteborg samtidigt som Bokmässan.
Hör Maria Källsson, vd på Bok- och Bibliotekmässan, Sofia Gräsberg från Göteborgs Litteraturhus som anordnar mötesplatsen Scener och Samtal och Moa Elf Karlén, vd på Leopard förlag och arrangör av Bokmassan, en mässa som ska hållas på Heden i centrala Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".