Polishusets entré sprängdes sönder

6:36 min

Entrén till polishuset i Helsingborg har sprängts och skadorna är omfattande. Ingen människa skadades. Hör Rafaela Stålbalk Klose, reporter på plats P4 Malmöhus, och Gunnar Appelgren, polisforskare.

Klockan 00.20 larmades polisen om en kraftig smäll i Helsingborg. Det visade sig sedan att det var entrén till polishuset som sprängts.

– Polisens bombtekniker och kriminaltekniker är beställda för att undersöka vad som detonerat, säger Anna Göransson, vid polisen i region Syd.

Enligt initiala uppgifter ska ingen person kommit till skada. 

– Hela entrén är bortsprängd. Rutorna är krossade och det är skador på själva dörrarna också, säger Lennart Linderos, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Boende i närheten vittnar om att det var en mycket kraftig smäll.- Jag satt i köket och kände hur det skakade till i lägenheten. Det kändes som att någon kastade något mot min balkong, så stark var tryckvågen, säger en läsare som bor i området till Helsingborgs Dagblad.

"Jag bor i Drottninghög och runt 00.20 hörde jag en stor explosion som fick mitt fönster att skaka, kändes som att hela rummet skakade" skriver en annan läsare i ett mejl till tidningen.

Troligen kommer sprängningen att utredas som allmänfarlig ödeläggelse. Inga hot har kommit in till polisen, enligt Göransson.

–  Som tur är kom ingen till skada, men det är naturligtvis allvarligt att någon ger sig på rättsväsendet, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista