Ekots granskning visar att Nordisk alternativhöger vill samla den svenska högerextremismen, och de samarbetar med både nazister vit makt-grupper. Alternativhögern har lagt beslag på olika symboler som från början inte alls kopplades till högerextremism. Det röda pillret från filmen Matrix, grodan Pepe och även vardagliga saker som ett glas mjölk är exempel på vad som har använts.
Ekots granskning visar att Nordisk alternativhöger samarbetar med både nazister och vit makt-grupper. Alternativhögern har lagt beslag på olika symboler som från början inte alls kopplades till högerextremism. Creative Commons
P1-MORGON ONSDAG 25 OKTOBER

Så vill högerextremister få inflytande i Sverige

12 min

Ekot kan i dag avslöja att rörelsen Nordisk alternativhöger har ett tätt samarbete med nazistiska grupperingar och andra militanta vit makt-grupper i Sverige. Hör en intervju med ordföranden Christoffer Dulny samt Ekots reporter Emelie Rosén som har granskat den nya rörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista