Man i kostym sittandes i en fåtölj.
1 av 3
Iskren Veselinov är vice gruppledare för Förenade patrioter i Bulgariens parlament. Han säger att landets romer inte diskrimineras, snarare står de över andra i samhället. Foto: Johanna Melén/Sveriges radio.
Flicka, pojke och man framför deras tält.
2 av 3
Sofia Petrova, hennes bror Peter Natkov och Zaprjan Kostov bor i tält sedan myndigheterna rivit deras hus i utkanten av Sofia. Foto: Johanna Melén/Sveriges radio.
Kvinna sittandes i en stol.
3 av 3
Liljana Pavlova, minister med ansvar för Bulgariens EU-ordförandeskap nästa år, säger att det inte är något unikt för Bulgarien att ha den här sortens nationalistiska partier i regeringen. Foto: Johanna Melén/Sveriges radio.

Oro när Bulgarien tar över ordförandeklubban i EU

"Att ha den här typen av mer nationalistiska partier i regeringen är inte unikt för Bulgarien"
5:24 min

En vice premiärminister som dömts för hets mot folkgrupp, en försvarsminister som förespråkat vapen för att stoppa flyktingar och en miljöminister som ifrågasätter klimathotet. Så ser delar av Bulgariens regering ut sedan premiärminister Bojko Borisov i våras gick i koalition med tre högerextrema och ultranationalistiska partier. I vår ska samma regering leda EU:s arbete när Bulgarien tar över unionens roterande ordförandeskap. Hör reportage av vår Östeuropakorrespondent Johanna Melén, som också medverkar i samtal efteråt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".