Gruvarbetare från östra Tyskland är oroliga för att jobben ska gå förlorade och hela Lausitzregionen ska avfolkas om kolkraften läggs ned.
1 av 3
Gruvarbetare från östra Tyskland är oroliga för att jobben ska gå förlorade och hela Lausitzregionen ska avfolkas om kolkraften läggs ned. Foto: Daniela Marquardt/Sveriges Radio.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
2 av 3
Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Foto: Foto: Markus Schreiber
Miljöaktivister uppmanar förhandlarna om en möjlig ny regeringskoalition att hålla sig till Tysklands nationella klimatmål och börja avveckla kolkraften
3 av 3
Miljöaktivister uppmanar förhandlarna om en möjlig ny regeringskoalition att hålla sig till Tysklands nationella klimatmål och börja avveckla kolkraften Foto: Daniela Marquardt/Sveriges Radio.

Världen väntar på tyskarna

9:02 min
  • Mångas ögon riktas idag mot den tyska huvudstaden Berlin där försöken fortsätter för att få ihop en ny tysk regering efter valet i september.
  • Det är kristdemokratiska förbundskanslern Angela Merkel som tillsammans med kristdemokraterna i Bayern och de tyska socialdemokraterna samtalar om förutsättningarna för att bilda koalition.
  • Hör vår korrespondent Daniela Marquardt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista