P1-MORGON FREDAG 19:E JANUARI 2018

Ett år med Trump som president

4:55 min

Det har snart gått ett år sedan Donald Trump svors in som USA:s president och enligt den senaste Gallup mätningen, från 14 januari, tycker endast 38 procent av amerikanerna att han gör ett bra jobb. Men bland Trumps supportrar spelar kritiken mot honom ingen roll. För dem har han redan åstadkommit mycket.

– Aktiemarknaden slår rekord och arbetslösheten är historiskt låg och han har just nu tagit fram en ny skattereform som får företag att flytta tillbaka till USA, säger Dana Stringer från Jackson i delstaten Mississippi. 

Gary Harkins, också från Jackson i Mississippi, är också nöjda med de regleringar som Donald Trump har tagit bort som, han menar, sätter käppar i hjulet på företagen. 

Att den globala uppvärmningen orsakas av människor tror han inte. Han menar att temperaturen på jorden går i cykler och att vi just nu är inne i en period med högre temperaturer. 

Han är glad att USA nu lämnat Parisavtalet trots att beslutet fått massiv internationell kritik. 

– Vi behöver inte ha folk från andra länder som bestämmer hur vårt samhälle fungerar. Amerika tar hand om Amerika. Det handlar bara om att Amerika kommer först, säger han.

Varken Gary Harkins eller Dana Stringer tror det ligger något bakom anklagelserna att Trump samarbetat med Ryssland för att vinna valet. Den kritiken som riktats mot honom från flera håll är också ett tecken på att många är avundsjuka och bittra över att han vunnit valet, menar de.

– Demokraterna är så bittra över att förlora valet att de är galningar och försöker hitta vad som helst för att får bort Donald Trump, säger Gary Harkins.