Vårdpersonal går i en sjukhuskorridor.
Arkivbild: Vårdpersonal går i en sjukhuskorridor. Foto: TT

Nu redovisar SKL kostnaderna för hyrpersonal i vården

"Vi ska ju komma för att underlätta för dem"
12 min
  • Varje år lägger landstingen drygt en miljard kronor på hyrpersonal. 
  • Men kostnaderna skiljer sig åt mellan olika regioner och i dag redovisar Sveriges Kommuner och Landsting de senaste siffrorna.
  • Men hur ska det målet nås och behövs det? Med för att diskutera är Maria Åkesson, Sveriges kommuner och landsting, Christina Jognér, förvaltningschef i region Västmanland och Christina Nilenstrand, som driver ett bemanningsföretag för hyrsjuksköterskor.

Landstingens och regionernas kostnader för hyrpersonal fortsätter att öka,
det visar nya siffror från SKL, Sveriges kommuner och landsting.
Totalt kostade hyrpersonalen 5,2 miljarder mer kronor förra året. Landstinget Dalarna är ett av landstingen där man inte lyckats vända trenden.

Det var förra året som landets alla regioner och landsting tillsammans med SKL inledde ett gemensamt arbete med målet att den 1 januari nästa år vara oberoende av hyrpersonal inom hälso- och sjukvården.

Men när det första året nu kan räknas samman visar det sig alltså att kostnaderna tvärtom har fortsatt att öka. För hela landet handlar det om en ökning på 13 procent. Bara tre landsting och regioner lyckas minska sina totala kostnader för hyrpersonal. Skåne, Östergötland och Kalmar.

Inom psykiatrin ser det bättre ut på många håll. Tio landsting och regioner kunde där under 2017 minska sina kostnader för inhyrd personal.
Detta gäller däremot inte Dalarna, där stafettläkarna inom psykiatri stod för den största ökningen under året med hela 27 procent. 

Per Söderberg, divisionschef för psykiatrin på Landstinget Dalarna, förklarar ökningen med ett besvärligt personalläge.

När det gäller primärvården lyckades fyra landsting minska kostnaderna, och även i Dalarna planade kostnaderna ut inom primärvården.

Enligt Ulf Börjesson, primärvårdschef i Dalarna är det resultatet av ett arbete som började redan för flera år sen.

– Arbetsmiljön, lönerna och att sälja in sig som som en attraktiv arbetsplats är saker som landstinget Dalarna jobbar med för att locka fast personal. Men för att man ska nå målet krävs också att fler läkare och sköterskor utbildas, säger Ulf Börjesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".