Pia Fridén

Tisdag 8 november

med Pia Fridén

Värdetransporterna kan rulla igen
Arbetsmiljöverket har nu hävt stoppet för värdetransporterna men det dröjer fortfarande innan transporterna börjar rulla som vanligt igen. Vi hör representanter för fack och arbetsgivare samt justitieminster Thomas Bodström om vad som krävs för att stoppa värdetransportrånen.

Fler poliser till Frankrikes förstäder
Undantagstillstånd i förorter och 1 500 fler poliser. Det är några av recepten som Frankrikes regering i går tillkännagav mot upplopp och kravaller i förstäderna runt om i Frankrike. P1-morgon frågar vad de massiva insatserna kan göra för nytta.

Inbäddad hos USAs armé
Historieprofessorn Peter Englund och fotografen Paul Hansen har levt med dom amerikanska soldaterna i Irak under ett par veckors tid.

Helsingfors, tisdag
Om parfymavdelningar och nordiska varuhus.

Prästuppror
Nästan 700 präster har anslutit sig till uppropet mot kyrkans beslut om en välsignelseakt för homosexuella par. Yngve Kalin, kyrkoherde i Hyssna församling i Göteborgs stift står bakom uppropet. I P1-morgon debatterar han frågan med kyrkopolitikern Olle Burell (s).

Producent Ann Tiberg
ann.tiberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".