Lasse Johansson

Onsdag 23 november

med Lasse Johansson

Moskébyggen
I Sverige finns över hundra muslimska församlingar, men bara en handfull moskéer. Är det kommunens sak att se till att det byggs fler? Samtal mellan företrädare för två kommuner som inom kort kommer att få egna moskéer.

Dawit Isaac
Etiopisk statsvetare och vän till Dawit Isaac tvivlar på att han någonsin kommer att bli fri, men Leif Öbrink från stödföreningen är hoppfull.

Droger flödar i Spanien
Spanien har blivit ett av Europas mest drogliberala länder där festandet med alla slags droger pågår non-stop från fredag kväll till måndag morgon.

Moskva, onsdag
Från vår Moskvakorrespondent om rasism i rysk politik.

Svårare för småföretagare
En ny lag som skulle minska antalet konkurser har istället lett till att det blivit kärvare att starta och driva företag. Lagen tvingat bankerna att kräva större säkerheter från företagare som vill låna pengar. Vi berättar om snickeriet i Västerbotten som har fått känna av de tuffare villkoren. Därefter diskussion mellan representanter för småföretagare och politiker.

Fosfatutsläpp i Östersjön
Fler strandnära hushåll som släpper ut sina tvättmedelsrester rakt ut i Östersjön och dåliga reningsverk i Öst förorenar vårt hav. Varför görs inget?

Producent Ann Tiberg
ann.tiberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".