Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.
Pia Fridén

Torsdagen 24 november

med Pia Fridén

Hot mot muslimska föreningar
Hot och trakasserier är något som ofta drabbar muslimer i Sverige. Ekot har gjort en undersökning som visar hur vanligt det är med hot om våld mot muslimska föreningar. Reportage av Katja Magnusson och Inti Chavez Perez. Samtal med Göran Larsson, forskare i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet och Silakhdar Krikeb, kommittén mot islamofobi.

Våld mot världens kvinnor
WHO, världshälsoorganisationen har genomfört den hittills största studien om kvinnomisshandel som gjorts, och den visar att var tredje kvinna kommer att bli misshandlad och var femte kvinna i världen kommer att utsättas för en våldtäkt eller ett våldtäktsförsök under sin livstid. Ett land där kvinnor utsätts för mycket våld är Sydafrika. Samtal med Ann Ljung, svenska ambassaden i Sydafrika.

Mer öppet på engelska pubar
Engelska pubar stänger redan klockan elva. Så har det varit i 90 år. Från och med idag gäller dock nya regler för alkoholutskänkning i England och Wales. Pubar och barer kan få ha öppet längre. De nya reglerna har skapat en våldsam debatt. Ska man tro den engelska tabloidpressen och en del politiker kommer engelsmännen från och med idag att dricka dygnet runt. Verkligheten ser dock annorlunda ut fann vår korrespondent när hon gav sig ut till innerstadspubar i London.

Datalagring väcker het debatt inom EU
Storebror ser dig vare sig du är uppkopplad på nätet, pratar i mobiltelefon eller skickar ett sms till din mormor. Så skulle kritikerna beskriva EU-förslaget om att lagra datatrafik som det ska röstas om på torsdags eftermiddagen i Europaparlamentet. Det är ett krångligt förslag som stötts och blötts i EU-byråkratins alla hörn och Ekots EU-reporter Herman Melzer förklarar. Debatt mellan europaparlamentarikerna Charlotte Cederschiöld(m) och Inger Segelström(s).

Korrespondentkrönika
Idag kommer den från Kjell-Albin Abrahamsson.

Producent Helena Sjöholm
Helena.Sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".