Lasse Johansson

Onsdagen den 30 november

med Lasse Johansson

Dödsfall med vinterdäck
Från och med första december måste alla bilar vara försedda med vinterdäck, om det råder vinterväglag, men nu slår forskare larm om att dubbade vinterdäck är en stor hälsofara.

Dyr vård för gömda flyktingar
Flyktingar som lever gömda i Sverige har idag bara rätt till akut sjukvård. Om dom ändå söker sig till den öppna vården riskerar dom höga sjukhusräkningar. Möt Petra som i somras levde gömd flykting, och när hon drabbades av utomkvädeshavandeskap fick en räkning på 27 000 kronor.

Ny handlingsplan mot terrorism
I slutet av veckan antar EUs justitieministrar en handlingsplan mot terrorism. I handlingsplanen riktas dom flesta åtgärderna mot att stoppa dom muslimska präster, imamer, som kan betecknas som radikala eller extrema.

Kris i bilindustrin
Den nordamerikanska biljätten General Motors står inför sin värsta ekonomiska kris hittills, så allvarlig att företaget kan gå i konkurs. Vår korrespondent tog bilen dit.

Rätten till heltid
Av cirka en miljon svenskar som idag arbetar deltid vill fler än var fjärde arbeta mer, men det finns inga regler som tvingar arbetsgivarna till att skapa heltider. Men idag får regeringen en utredning som tagit fram såna regler.
P1-Morgon har träffat några anställda på ett sjukhem som alla jobbar mindre än vad dom vill och behöver för att klara sig ekonomiskt.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Nils Horner i New York.

Producent Marie-Jeanette Löfgren
marie-jeanette.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".