Jörgen Huitfeldt

Fredag 16 december

med Jörgen Huitfeldt

Nytt värdetransportrån inatt
En värdetransport från Securitas sprängdes vid E4:an vid Hölö söder om Södertälje. För bara en månad sen slog rånare till mot Securitas värdedepå i Jönköping och strax före dess rånades en värdetransport på E6:an söder som Stenungsund. Varför händer det igen?

Hoppfullt i Irak
Det första ordinarie parlamentsvalet i Irak blev lugnare än väntat och valdeltagandet betydligt högre än i januari då det provisoriska parlamentet röstades fram. Vad beror det höga valdeltagandet på, hur kan den kommande regeringen i Irak se ut och vad betyder den för Iraks framtid? 

Toppmöte i Bryssel
Reportage om spelet bakom EU-toppmötet i Bryssel, där stämningen är allt annat än hjärtlig just nu. I det rävspel som pågår är det de nationella intressena som dominerar och fortfarande är det ovisst, om det kan bli en uppgörelse. Många intressen ka jämkas samman och det spel som pågår mellan de olika allianserna är fult, komplicerat och fullt av taktik.

Kooperativ i vården
Hur ska vården drivas? Offentlig eller privat drift brukar det handla om i debatten, men personalkooperativ är en mellanform som gillas av alla partier. Problemet är att kooperativen har svårt att överleva i konkurrensen på vårdmarknaden.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från New York och är signerad Sara Stenholm.

Tomtens mörka sidor
Är verkligen tomten så snäll som vi tror, eller finns det också en annan, mörkare sida?

Producent: Annika Hjärtstam
annika.hjartstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".