Lasse Johansson

Tisdag 20 december

med Lasse Johansson

Ny ledare för Likud
I natt valde högerpartiet i Israel Likud en ny partiledare. Det blev den före detta premiärministern Benjamin Netanyahu som blir den nye partiledaren. Samtal med Sanna Jonsson, Olof Palmes internationella center.

Expressen backar
Chefredaktören Otto Sjöberg ber skådespelaren Mikael Persbrant om ursäkt.

Rättegång om massakern i Srebrenica
På tisdag startar rättegången mot fem personer som misstänks ha deltagit i massakern i Srebrenica i Bosnien 1995. Bo Pellnäs, svensk officer som tjänstgjort i Bosnien, berättar vad rättegången kan få för betydelse.


Helsingfors tisdag
Krönika av Bengt Lindroth.

Gömda barn i Hongkong
I Hong Kong beräknas tusentals barn från fastlandet i Kina leva illegalt. Föräldrarna gömmer barnen för myndigheterna eftersom barnen inte får uppehållstillstånd. Reportage från Hong Kong.


SIDA vill ha bättre ordning efter tsunamin
Mängden givare och omfattningen av biståndsarbetet efter tsunamikatastrofen har skapat problem. För att hitta bättre metoder har SIDA samlat till stort möte. Johan Brisman från SIDA kommer till studion.Elbolag varnar för elbrist
Flera elbolag varnar för elbrist om vi får en rekordhård vinter. Men vems är ansvaret för att kunderna får den el de beställt? Diskussion mellan Calle Eriksson på Olseröds Elektriska i Skåne och Svenska Kraftnäts Sture Larsson, kl 7:21. Sveriges Radios miljöreporter Sven Börjesson förklarar varför risken för elbrist är större än någonsin, kl 8:15.Upprörda fångar blev lugna när personalen byttes ut
Konflikten mellan fångar och personal på Hallanstalten ledde till en månads isolering. Sen personalen bytts ut och fångarna aktiverats har lugnet återställts. Vår reporter besökte Hall fem månader efter isoleringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".