Pia Fridén

Tisdag den 27 december

med Pia Fridén

Ett år efter flodvågen

Per Jonsson som förlorade sin sambo i flodvågen är på plats i Thailand. Han berättar om hur minneshögtiden och årsdagen har varit. 

Det finns både likheter och skillnader mellan hur man sörjer inom olika religioner. Hör reportage från ett tempel strax norr om Khao Lak där buddistiska munkar samtalar med den svenske biskopen Lennart Koskinen.

Prästen Lena Fageus och Majvor Snårbacka som förlorade flera anhöriga i flodvågen berättar om hur de upplevde årsdagen.

Shoppinghögtiden fortsätter

Julhandeln har slagit rekord för nionde året i rad. Men, det tar inte slut bara för att julen är över. Nu fortsätter mellandagshandeln. Varför handlar vi svenskar som aldrig förr? Carl Eckerdahl, ekonom på Handels Utredningsinstitut intervjuades kl 7.39.

Lågpriskonkurrent till facket

Tycker du att ditt fackförbund tar ut för hög avgift och ger dålig service? I Danmark har ett företag tagit upp konkurrensen med facket och erbjuder arbetsrättjuridisk hjälp till en bråkdel av fackavgiften. Reportage från Danmark och intervju med TCO:s ordförande Sture Nordh:

Ambassadör för Irak

Karin Roxman är Sveriges Irakambassadör. Men situationen i Irak är så farlig att hon fortfarande är stationerad i Amman i grannlandet Jordanien. Just nu är hon hemma i Sverige för att fira jul och besöka P1-morgons studio.

Ingen vit jul i Storbritannien

De som satsat pengar på att det skulle komma snö till jul i Storbritannien förlorade sina pengar i år igen. Vår korrespondent berättar om den traditionella brittiska julvadslagningen.

Producent: Erik Boman

erik.boman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".