Lars Mogensen

Måndag 2 januari

med Lars Mogensen

Dags för trängeselskatt
På tisdag införs trängselskatten på prov i Stockholm - eller ”försöket med miljöavgifter” som det också kallas. En angelägenhet för huvudstaden i första hand, men det är också en fråga som engagerar bilister från andra delar av landet.
Vilka regler gäller för tillfälliga besökare?

SOS bara på svenska?
Den som hamnar i en nödsituation och ringer SOS-alarm är ofta stressad och förvirrad. Missförstånd kan uppstå. Ännu svårare blir det om den som ringer inte talar svenska.
Nu inleder SOS Alarm ett samarbete med Sios, Samarbetsoganet för etniska organisationer i Sverige, för att förbättra servicen till icke svensktalande.

Multikulti 2006
Designåret 2005 är över och nu är det mångkultur som står på agendan, sen regeringen utsett 2006 till mångkultur med syfte att svenska kulturinstitutioner ska bli bättre på att spegla den etniska och kulturella mångfald som finns i dagens samhälle. Men vad betyder det i praktiken?

Exotiska fåglar i Bryssel
Årets första korrespondentkrönika handlar om undulater i snöstorm.

Gaskonflikt påverkar EU
Polen har redan märkt av den och andra europeiska länder som Tyskland, Italien och Tjeckien oroas över konflikten om priset på ryskt naturgas i Ukraina och Rysslands beslut att strypa gasexporten till Ukraina.
Genom gasledningen i Ukraina transporteras också huvuddelen av den gas som sen ska vidare ut i Europa.
Kl 7 34 Marian Radetzki, professor i nationalekonomi med fokus på internationella energimarknader, om Europas beroende av rysk naturgas.

Bounce Måste dansa
2006 första jullovsgäst heter Jenny Widegren, är dansare och koreograf och har varit inblandad i flera projekt i år som bidragit till att göra dans rikitigt populärt igen.

Producent: Estrid Bengtsdotter estrid.bengtsdotter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".