Jörgen Huitfeldt

Fredag 13 januari

med Jörgen Huitfeldt

Merkel möter Bush
Idag träffar Tysklands nya förbundskansler, Angela Merkel, president George Bush i Washington. Syftet med besöket är framförallt att sätta punkt för det gamla bråket om irakkriget. Samtal med Sveriges Radios korrespondent Kristian Åström.

Hästshow i Skåne
Den här veckan har världens största hästshow landat i Skåne, och ikväll är det svensk premiär för tyska häst-opera-baletten Apassionata. Reportage av Lotta Malmstedt.

Halonen favorit i presidentval
På söndag är det presidentval i Finland. Att sittande presidenten Tarja Halonen vinner anses säkert, också om hennes gallupsiffror sjunkit lite under slutspurten.Vår nordenkorrespondent Bengt Lindroth har försökt fånga fenomenet Tarja Halonen.

Iran och kärnvapen
Irans beslut att återuppta sitt kärnforskningsprogram har fördömts av västvärlden som misstänker att Iran är i fullfärd med att utveckla kärnvapen. De tre största EU-länderna Storbrittannien, Tyskland och Frankrike meddelade i går att de vill att frågan om Irans atomprogram tas upp av FNs säkerhetsråd. Men frågan är nu varför inte Iran ska få ha kärnvapen när andra länder har det? Andreas Malm, journalist på Arbetaren och Irankännare och Lisa Abramowicz, generalsekreterare Svensk israelinformation debatterar.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från New York och är signerad Sveriges Radios korrespondent Sara Stenholm.

Trängselskattens effekter
En tydlig effekt av trängselskatten är kortare bilköer i Stockholm, men om detta hämmar eller gynnar tillväxten i Stockholm är näringslivets företrädare oeniga om. Debatt mellan Stefan Lundgren, Studieförbundet Näringsliv och Samhälle och Anna Kinberg Batra, Stockholms handelskammare.


Kaos på pilgrimsfärd
Återigen har flera hundra pilgrimer dött i trängseln på väg till Mecka. Varför är inte säkerheten bättre? Samtal med Mehmet Kaplan, Sveriges muslimska råd.

Livet efter kärnfamiljen
Idag har filmen ”Varannan vecka” med bröderna Måns och Felix Herngren premiär. Filmen handlar om skilsmässor och om att ha sina barn varannan vecka. Måns och Felix Herngren gästar P1-morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".