Torsdag 12 januari

med Pia Fridén

Kd-politiker kritisk mot homosexuella
Homosexuellas handlingar är lika fel som att pyromaner bränner ned hus, menar riksdagsledmoten Erling Wälivaara ( kd ). RFSL är starkt kritiskt till uttalandet. Sören Andersson från RFSL möter Göran Holmström, biträdande partisekreterare i kristdemokraterna.

Växande oro för fågelinfluensa
I Turkiet gasas nu fåglar ihjäl av rädsla för fågelinfluensan, och i Italien växer också oron. Hur oroliga ska vi egentligen vara för en spridning? Samtal med Martin Wierup, smittskyddsexpert.

Röster om Birgit Nilsson
Den stora operasångerskan har gått ur tiden. Författaren Bertil Hagman och hovsångerskan Katarina Dalayman samtalar om personen och sångerskan Birgit Nilsson.

New Orleans efter Katrina
Just nu samlas det in mycket pengar till återuppbyggnaden av New Orleans som förstördes under orkanen Katrina. Idag presenterades en första rapport från en expertgrupp om hur New Orleans ska kunna se ut i framtiden. Samtal med korrespondent Thomas Nordegren. 

Nya resenärer i tunnelbanan
Det fruktade kaoset till följd av införandet av trängselskatten i Stockholm uteblev. Var tog bilisterna vägen? Har tunnelbanan fått nya resenärer? P1 Morgons reporter Sofia Hallonsten gav sig ut för att spana i morgonrusningen.

Svårt att vara människa
Annika Borg, präst i Svenska Kyrkan och som har gjort Tankar för dagen under många år, samtalar om sin nya bok ”Det är ingen fara, du är människa”.

Kambodjas trauma
De röda khmererna har lämnat djupa sår i landet. Senare i år planerar landet för rättegångar mot ledarna för de röda khmererna. Reportage av Petra Qviding.

Möte om Iran
Idag träffas utrikesministrarna från Storbritannien, Frankrike och Tyskland för att diskutera om man ska dra Iran inför FN:s säkerhetsråd. Detta efter att Iran i tisdags återupptog sitt kärnenergiprogram. Samtal med Said Mahmoudi, professor i internationell rätt.

Johannesburg torsdag

Krönika av Vincent Dahlbäck

Producent: Maria Hansson

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista