Lasse Johansson

Måndag 23 januari

med Lasse Johansson

Journalisters lögner
I dag inleds rättegången mot en reporter på Expressen som är anklagad för att ha utgett sig för att var polis när han försökte få fram nyheter om kidnappningen av SIBA-direktören Fabian Bengtsson.
Hör en av dom som hävdar att dom blivit lurade av Expressenreportern - bärgaren Eddy Magnusson på Assistanskåren i Kungälv.
Hur mycket får journalister ljuga?
Hur jobbar journalisterna i Storbrittanien? 

Thailändsk separistledare i Sverige
Den thailändska separatistorganisationen PULO, Patani United Liberation Organization, styrs delvis från Sverige. Organisationen vill ha självständighet för de södra delarna av Thailand, men har bemötts utan förhandlingsvilja från den thailändska regeringen.

Krönika från Berlin
Hör morgonens krönikör om en tysk arkeolog som anklagas för att bluffat om kidnappning i Irak.

Missbildade foster rapporteras inte
Sen två år tillbaka finns det ett förslag om att läkare måste rapportera när kvinnor aborterat missbildade foster. Än så länge har inte förslaget blivit verkligehet. Och enligt kritikerna skulle det kunna leda till en ny neurosedynskandal - händelsen då gravida kvinnor som åt medicinen neurocedyn fick missbildade foster. Varför dröjer lagändringen?

Avtjäna straffet hemma istället för på fängelset?
Regeringen vill ha färre fångar i fängelserna - istället ska skötsamma interner under vissa förutsättningar kunna avtjäna straffen i hemmet - samtidigt som dom fångar som inte sköter sig ska minskad frigång. Det ska löna sig att göra bra ifrån sig, och tvärtom om man missköter sig sa justitieministern Thomas Bodström i helgen.
Christer Karlsson ordförande för KRIS, Kriminellas revanch i samhället debatter förslaget med moderata ordföranden i justitieutskottet Beatrice Ask.

Val i Kanada
Idag är det val i Kanada. Världens till ytan näst största land, som vi svenskar brukar tycka är som ett Sverige, fast större. Och likheterna är många; ett och samma parti har dominerat poltiken i decennier, det är kallt och folk älskar ishockey.
Men det finns skillander också - en stor skillnad är separatiströrelsen i Quebecprovinsen - som vill frigöra sig från Kanada och skapa ett alldeles eget land.

Säkerheten i pisterna
I går var den österrikiska störtloppsåkaren Michaela Dorfmeister en hårsmån från en allvarlig olycka i världscuptävlingen i St Moritz, i Schweiz. En funktionär åkte ut i banan och Dorfmeister var tvungen att lyfta på en skida för att undvika en kollision. Hur sköts säkerheten i störtloppsbackarna?

Producent: Klas Wolf Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".