Lasse Johansson

Onsdag 25 januari

med Lasse Johansson

Val i Palestina
För en stund sedan öppnade vallokalerna i det palestinska parlamentsvalet. Frågan är om terrorstämplade Hamas kommer att kunna segra över regerande al-Fatah. En seger som i så fall skulle kunna påverka frantiden för regionen.

Locket på om integrationen
Folkpartiets ungdomsförbund riktade igår kritik mot partiets talesman i integrationsfrågor, Mauricio Rojas, men folkpartiets ledning vill inte föra en öppen debatt om den interna kritiken mot Rojas.

Avgifter i skolan
Frågan om att grundskolan ska vara helt avgiftsfri ställs på nu sin spets i Bergsåkers skola i Sundsvall. Kommunens nya tolkning av skolllagen riskerar att sätta stopp för en skolresa, eftersom resan skulle kosta varje elev något mer än vad som är tillåtet.

Lobbymöte i Alperna
Det handlar om Davos i Schweiz där det stora världsekonomiska mötet, World Economic Forum, börjar idag. Här möts politikens högdjur med ekonomiska makthavare tillsammans med stjärnor som Bono och Angelina Jolie.

Utegångsförbud i Växjö
Vänsterpartistiska kommunpolitiker i växjö föreslår att ett utegångsförbud införs för unga under 15 år. Förbudet skulle gälla alla dagar kl 23.00, men det får tummen ner av dom som jobbar med dessa frågor.

Vinter i Pakistan
I Pakistan har uppemot tre miljoner människor blivit hemlösa efter jordbävningen i oktober, och återuppbyggnaden har knappt börjat.Först gäller det för många att klara den hårda vintern.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Paris.

Producent Marie-Jeanette Löfgren
marie-jeanette.lofgren@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".