1 av 3
Jörgen Huitfeldt
2 av 3
Kvinnliga anhängare av islamistiska Hamas i en demonstration i Ramallah.
3 av 3
Bilden av Palmes mördare.

Fredag 27 januari

med Jörgen Huitfeldt

Efter jordskredsvalet i Palestina
Efter Hamas jordskredsseger i parlamentsvalet reser sig frågorna kring framtiden. Vem ska bilda regering? Hur ska omvärlden hantera en terrorstämplad organisation som får majoritet i ett legitimt parlamentariskt val? Vad förväntar sig Hamasanhängarna? Och hur ska Israel ska förhålla sig i den nya politiska situationen? Den 28 mars är det dags för nästa val i Israel, ett nyval - hur kommer landet att svara på det palestinska folkets röst?

Västsvensk Filmfestival startar
Idag är det dags igen för Göteborgs filmfestival - Nordens största filmfestival med drygt 110 000 besökare. P1-morgons reporter Annika H Eriksson träffade filmfestivalens chef, Jannike Åhlund, igår eftermiddag på filmfestivalens högborg, biografen Draken, vid Järntorget i Göteborg.

Kulturspaning
Varje fredag en ny spanare - Idag om musikfilm på filmfestivalen.

Kd i ljuset
Idag sparkar KD igång sin valrörelse genom att samla sina kommun och landstingspolitiker fr hela landet. Men dom startar med en ny opinionsundersökning från TEMO som visar att man backar ytterligare mot 4 procentsspärren.

Spökande fantombilder
De fantombilder som polisen genom åren har publicerat av efterlysta brottslingar ifrågastätts nu. Svårigheten med metoden har blivit aktuell efter att polisen häromdagen drog tillbaka sin bild på den så kallade ”Hagamannen” som jagas för sju brutala våldtäkter i Umeå. Men det är inte första gången en fantombild inte ger något resultat: Många minns säkert den bild som togs fram av Olof Palmes misstänkte mördare - något som enligt många bidrog till att sabotera den utredningen. Sven-Åke Christiansson professor i psykologi vid Stockholms universitet, som forskar om minnesbilder.

Korrespondentkrönika
Idag från Washington.

Producent Marie-Jeanette Löfgren
marie-jeanette.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".