Pia Fridén

Onsdag 1 februari

med Pia Fridén

Bush talar till nationen
Presidentens årliga tal till det amerikanska folket analyseras i P1-morgon.
 Hör också en demokrat och en republikan i USA om vad de tyckte om innehållet. Sänds klockan 07.21

Headstart blev en succé
Högskolorna har ofta svårt att locka personer med invandrarbakgrund. På Chalmers Tekniska högskola i Göteborg har studenterna själva startat ett läxhjälpsprojekt med stora ambitioner. Det riktar sig i första hand till gymnasieungdomar i förorten som kanske inte har samma stöd och hjälp med studierna hemifrån. Och nu vill alla vara med.

Ny dokumentär om en omöjlig skola
Åsa Blanck har gjort en film om läraren Max Wejstorp som faktiskt inte kunde bedriva någon undervisning i ett utsatt område, eftersom eleverna inte kunde koncentrerar sig. Men som sedan bytte skola och kom till en plats där alla lyssnade. En berättelse som skrämmer till eftertanke om hur olika villkoren ser ut i dagens olika skolmijöer.

”Rättegången mot Saddam kan inte genomföras”
Senare idag är det tänkt att rättegången mot Saddam Hussein ska återupptas i Bagdad. Processen som sänds direkt i irakisk TV har tidvis urartat till rena farsen och ex-diktatorn har flera gånger använt uppmärksamheten för att komma med hätska utfall mot domstolen och USA.

Omskolning i Sydkorea
Varje år flyr tusentals nordkoreaner det utfattiga och strikt styrda Nordkorea. De flesta som överlever flykten håller sig gömda i grannlandet Kina medan en bråkdel lyckas ta sig vidare till Sydkorea. Men skillnaderna mellan Nord- och Sydkorea är enorma efter femtio år av skilda politiska system och det är allt annat än smärftitt för flyktingarna att anpassa sig till sitt nya hemland. Vår utsända har besökt en skola där nordkoreanska tonåringar lär sig att leva i det kapitalistiska sydkorea.

Korrespondentkrönika

Klimathot i Sverige
Experter varnar nu för att stora naturkatastrofer hotar både människoliv och miljardinvesteringar här i Sverige. Det slår Statens Geotekniska institut, SGI, i Linköping fast i en rapport som lämnas till regeringen idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".