Pia Fridén

Onsdag 8 februari

med Pia Fridén

KU-förhör om tsunamihanteringen
Igår inleddes Konstitutionsutskottets förhör om flodvågskatastrofen på allvar. Men det var knappast någon fartfylld show som direktsändes i både radio och teve och vad gav egentligen förhören? Hör SR:s korrespondent Thomas Nordegren, diskussionen mellan journalisten Björn Häger och tevekrönikören Leif Furhammar och samtalet med statsvetaren Shirin Ahlbäck Öberg.

Protesterande föräldrar i rättegång
Idag inleds rättegången mot nio föräldrar i Göteborg som för tre år sen blockerade rektorsexpeditionen på sina barns skola i protest mot planerade nedskärningar där.

Plusjobben
Sedan den första januari i år kan landets kommuner anställa så kallade plusjobbare dvs långtidsarbetslösa, som ska höja kvaliteten i offentliga verksamheter. Staten står för lönen. Totalt handlar det om 20 000 jobb, varav 13 000 i kommunerna. Men långt ifrån alla jobb är tillsatta.
Kommunalval i Nepal
Idag är det kommunalval i Nepal. Upptakten till valet har kantats av våldsamheter. Kritiker menar att hela valet är en fars, som kungen vill genomföra för att ge sken av demokrati. Men de största partierna bojkottar valet.

Muhammedteckningarna
Dansk Folkeparti menar att det är den 28-åriga imamen Ahmed Akkari, född och uppvuxen i Danmark, som är en av orsakerna till den uppblossade konflikten i samband med Jyllands-Postens muhammedteckningar. SR:s Nordenkorrespondent porträtterar Ahmed Akkari.

Peking onsdag morgon

Dagens korrespondentkrönika handlar om att det är ett riktigt hundår i Kina i år.

Producent: Annika Hjärtstam
annika.hjartstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".