Torsdag 23 februari

med Lasse Johansson

85 domar i Haagdomstolen hittills
Pressen är nu hård på Serbien att gripa och överlämna Ratko Mladic till krigsförbrukartribunalen i Haag. Men vad har domstolen uträttat hittills och vilken status har den i det före detta Jugoslavien? Marie Tuma, svensk åklagare vid Haagtribunalen och Ekots utrikesreporter Christina Gustafsson intervjuades klockan 07.21.

Vallokalerna öppnar i Uganda
I Uganda är det val på torsdagen. För första gången på två decennier finns det två partier att välja mellan, men frågan är hur demokratiskt valet kommer bli. Hör valobservatörer och partiarbetare på plats i Uganda. Sändes klockan 06.15.

Rusning till curlinghallar under OS... men sedan stiltje
Men när OS är över faller sporten i glömska igen. Vår reporter har besökt en curlinghall i Örebro. Reportage av Vesna Kitanovic. Sändes 06.25.

Stackars Norge
Trots nästan 20 medaljer är besvikelsen stor i vårt grannland. Norge hade hoppats på fler medaljer och ädlare valörer. Hör norske radiokommentatorn Paul Thommasens förklaring till fiaskot. Sändes klockan 06.38.

Narkotikan i Portugal
Särskilda rum för sprutnarkomaner där de kan injicera sina droger ska inom kort införas i Portugal. Injektionsrummen ska leda till en bättre kontroll över det utbredda drogmissbruket är tanken. Reportag av Alice Petrén. Sändes 06.45.

Borgerligt valkonvent
De borgeliga partierna samlas idag för att formera sig inför valet. Ekots reporter Fredrik Furtenbach berättar om motsättningar och samförstånd inom alliansen.Sändes 07.39.

Riksbanken höjde till 2,00 procent
Idag höjde Riksbanken reporäntan med 0,25 procentenheter till 2,00 procent. Christer Hillbom kommenterar beslutet och berättar om kritiken mot höjningarna. Sändes 08.15.

Historiska konspirationer
Blev prinsessan Diana mördad av Usama bin Laden? Var mordet på Palme i själva verket ett självmord? Och var det CIA eller maffian som låg bakom mordet på president Kennedy? Statsvetaren Erik Åsard berättar om sin nya bok om konspirationsteorier. Sändes klockan 08.23.

Dagens OS-krönika
från Gunnar Bohlin i Turin. Om attraktiv agressivitet och segerns ljuva sötma.

Producent: Thomas Björkman
thomas.bjorkman@sr.se