Måndag 27 februari

med Johan Wangström

Uppförandekod för partierna
Moderatledaren Fredrik Reinfeldt polisanmäler nu den e-post som skickats till honom. Efter e-post affären har diskussionen om hur en ren valkampanj ska vara möjlig blossat upp. Ett förslag är en gemensam uppförandekod för partierna. Mattias Vepsä, förbundssekreterare i SSU och Johan Forsell, ordförande för MUF, diskuterar olika metoder för att få en renare valkampanj och var går gränsen för hur grovt tilltalet i bloggar och på webben får vara?

OS-succén
Sju guld, två silver och fem brons blev det slutliga resultatet för svensk del i vinter-OS i Turin. Aldrig någonsin har det gått så bra för Sverige i ett vinter OS men vad innebär framgångarna för idrotten framöver? Lasse Grankvist, radiosporten och Stefan Lindeberg, ordförande i svenska olympiska kommittén, SOK. Gunnar Bolin gör sin sista OS krönika.

Da Vinci-kod i rätten
I London börjar idag en rättegång mot det förlag som ligger bakom mångmiljonsäljaren ”Da Vinci-koden” skriven av Dan Brown. Författaren är anklagad för att ha stulit idén till ”Da Vinci-koden” från en annan bok, som heter ”Heligt blod, helig Graal”, som väckte mycket uppmärksamhet i början av 80-talet inte minst bland kristna. Samtal med Mikael Timm, kulturredaktionen, Sveriges Radio.

Sri Lanka efter tsunamin
I Sri Lanka hoppas många att fredsprocessen mellan regeringen och separatisterna i de Tamilska tigrarna ska intensifieras, efter vad som beskrivs som ett framgångsrikt möte mellan parterna i Genève i förra veckan. Sri Lanka har inte bara varit drabbat av blodiga konflikter, även tsunamin fick stora konsekvenser för delar av Sri Lanka. Reportage från en by som vara nära att ödeläggas vid tsunamin. Reporter Nils Horner.

Olof Palme fortfarande levande?
Imorgon är det hela 20 år sedan statsminister Olof Palme mördades men många av oss minns honom fortfarande väldigt väl. Men hur ser det ut bland den yngre generationen? P1-morgon besökte Enskilda Gymnasiet i Stockholm och författaren Gunnar Fredriksson resonerar kring vikten av att veta vem Olof Palme var.

En krympande arbetarklass?
För första gången är medlemmarna i tjänstemännens fackliga organisation TCO och akademikernas SACO flen än medlemmarna i arbetarnas LO. Klas Åmark, professor i historia som forskat om arbetsmarkanden, berättar om denna milstolpe i fackföreningsrörelsens historia.

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se