Onsdag den 1 mars

med Lasse Johansson

Fågelinfluensa i Sverige
I Oskarshamn där dom första döda svenska fåglarna hittats har en skyddszon inrättats. Vi besöker en fågeluppfödare där. Han och andra oroliga får också svar på hur myndigheternas krisplaner ser ut, för att det kommer fler sjukdomsutbrott är alla experter eniga om. Kan det till exempel bli frågan om förebyggande masslakt?
Dansk Moské
Den danska profetkarikatyrstriden påskyndar nu bygget av två stormoskéer i landet. Idag får landets 200.000 muslimer nöja sig med att gå till bön i nerlagda industrilokaler och liknande. Men just före den så kallade muhammedkrisen så la tidningen Politikens tidigare chefredaktör fram ett förslag till en stormoské i Köpenhamn, en dansk Moske som blir oberoende av utländskt inflytande.

Polisvolontärer
Om ett par veckor ska ett trettiotal privatpersoner i ett testprojekt bli polisens öron och ögon ute på gator och torg i Stockholms förorter. Det handlar om volontärer som skall hjälpa polisen.


Politiska satirer
Moderatledaren Fredrik Reinfeldt framställs som en varulv i socialdemokraternas interna valkampanjmaterial. På en annan bild ser man honom ge Moder Svea elchocker. Moderaterna menar att det här bevisar att mejlen där Reinfeldt smutskastas inte var en engångsföreteelse.
Möt två satirtecknare i P1-morgon.

Korrespondentkrönika
Av Maria Persson Löfgren

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se