Fredag den 3 mars

med Lasse Johansson

Hockeybråk
Idrottsprestationer och pengar hör ihop, och om någon tvivlat på det så finns det ytterligare bevis för det nu i och med osämjan som uppstått mellan Sveriges Olympiska kommittén och Hockeyförbundet. Allt på grund av att Hockeyförbundet ordnade ett eget guldfirande i Stockholm med egna sponsorer, något som är emot reglerna enligt SOK.

Blodig Irakvecka
I Bagdad fylls nu åter bårhusen och sjukhusen med döda och skadade. Samtidigt djupnar de etniska sprickorna i landet och ännu tre månader efter valet saknas regering.

Skidframgångar
Efter flera OS-guld är det dags för nästa skidfest på söndag när Vasaloppet går av stapeln. Men nu skall kommande guldmedaljörer och vasaloppsåkare också få möjlighet att åka skidor även på sommaren. För 60 miljoner byggs nu Sveriges första skidtunnel i värmländska Torsby.

Ny ungdomskanal
Sveriges Radio ska starta en ny kanal - särskilt för unga i Malmö, Din gata 100.6, och den börjar sända i nästa vecka, men vilka skall lyssna?

Korrespondentkrönika
Av vår man i mellanöstern, Christer Fridén.

Inifrån migrationsverket

Hör om reportern som fått komma in på den allt mer slutna myndigheten Migrationsverket och höra tjänstemännen som med ett JA eller NEJ beslutar om människors livsöden.

Kulturspaning
Idag har filmen ”Hostel” premiär i Sverige. Filmen har många våldsamma inslag och frågan är om tortyr på bio och i TV har blivit allt vanligare?

Migrantarbetare i Kina
Över 100 miljoner människor i Kina lämnar sina hem för att söka arbeten långt hemifrån. Detta är en effekt av att jordbruksmarker försvinner samtidigt som städerna växer. Reportage av Anders Wennersten.


Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se