Tisdag 7 mars

med Helena Olsson

Blåvitt och skandalen
Efter skandalen med misstänkt skattefusk och svarta spelarlöner så hade fotbollsklubben IFK Göteborg årsmöte på måndagkvällen. Hör den nye ordföranden Stig Lundström och Göteborgspostens sportkrönikör Mats Härd.

Räddningsaktion för myskoxen
För att rädda den vilda myskoxstammen i Sverige så har en myskoxko i ett unikt försök transporterats till Järvsö zoo för att bli dräktig. Vår reporter Jenny Sanner Roosqvist var med när Myskoxkon Sofie släpptes ut på fjället igen för att återförenas med sin flock.

Korrekrönika
Agneta Ramberg rapporterar från London.

Skandiaordföranden i rätten
På tisdagen är det dags för Skandias tidigare styrelseordföranden Lars Ramqvist att vittna i rättegången mot Lars-Eric Pettersson. SR Ekots Björn Elmbrant som följer rättegången berättar om Ramquist roll i Skandiaskandalen.

Palestinsk ekonomi
När den militanta organisationen Hamas tog över det palestinska parlamentet beslutade Israel att stoppa återbetalningen av skatter och tullar till den palestinska myndigheten. Nu får det ekonomiska konsekvenser för den palestinska befolkningen.

Barnfetma
Barnavårdscentralerna ska börja mäta alla landets 4-åringar för att veta vilka som är överviktiga. Är det rätt sätt att möta den ökande barnfetman? Debatt mellan DN-journalisten Hanne Kjöller och författaren Anna Wahlgren.

Hur mår svenskarna?
På tisdagen presenterar Socialstyrelsen sin årliga rapport om folkhälsan i Sverige. Måns Rosén från Socialstyrelsen berättar om resultatet.

Debatt om abort
Kd:s Alf Svensson vill ändra gränsen och förkorta den tid under graviditeten som en kvinna får göra abort. RFSU:s ordförande Lena Lennerhed håller inte med..Debatt om abort.


Första kvinnan i herrhockeyn
På onsdag skrivs historia när hockeymålvakten och OS-hjälte, Kim Martin, debuterar för Malmö Redhawks det vill säga Malmös herrlag allsvenskan. Varför vill hon spela med män?

Producent: Klas Wolf-Watz