Onsdag 8 mars

med Johan Wangström

Pilsäter bryter tystnaden
Folkpartiets Karin Pilsäter träder fram efter den paus hon gjort från politiken sen hon åkt fast i en poliskontoroll med 0,3 promille alkohol i blodet.

Hur ska Europa få el och värme i framtiden?
På onsdagen ska EU-kommisionen presentera sina idéer för Europas framtida energipolitik. Energiforskaren Thomas Kåberger berättar om de utmaningar unionen står inför.

Prostitution under fotbolls-VM
Europaparlamentet håller stor debatt om riskerna för att kvinnor och flickor ska utnyttjas som sexslavar i samband med fotbolls-VM. Reportage från Bryssel. Dessutom berättar Vår korrespondent i Berlin, Kristian Åström, hur omvärldens kritik tas emot i Fotbolls-VM:s arrangörsland Tyskland.

Korrespondentkrönika
Anders Wennersten i Kina.

Jämställt på dagis
Flickor leker med dockor och pojkar med bilar. Redan på dagis formas barnen in i de traditionella könsrollerna. Reportage om förskolans roll för ett jämställt samhälle. Ingemar Gens, föreläsare i jämställdhetsfrågor samt Elisabeth Wahl från Delegationen för jämställdhet i förskolan gästar studion.
  

Godisförbud i skolan
Fetma är ett allt större problem bland barn. Carina Liljesand i Göteborg vill förbjuda skolorna att sälja godis och sötsaker. Socialdemokratiska stadssekreteraren i Göteborg, Alexander Sofroniou är kritisk till ett förbud.

Vår reporter besöker Källtorpskolan utanför Stockholm som redan förbjudit godiset.

Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se