Pia Fridén

Fredag 7 april

med Pia Fridén

Kritik mot polisutbildning
Sex av tio poliser tycker inte att polisutbildningen förbereder dem på kraven inom polisyrket, enligt en undersökning från polisförbundet. Samtal med Patrik Eck som handleder blivande poliser i Örebro och Jan Karlsen, polisförbundet.

Perssons popularitet dalar
Statsminister Göran Persson blir allt mindre populär, det visar ny stor opinionsundersökning. Partiet är väl medvetet om att Göran Perssons framtoning är ett problem för social-demokraterna.
Romsk förskola öppnar
Om några dagar öppnar Sveriges första romska förskola i Malmö. Förskolan vänder sig i första hand till familjer som valt bort förskola för att man inte ser något behov av den. Genom att erbjuda svensk förskola i romsk regi hoppas romerna i Malmö att fler familjer ska vilja skicka sina barn till förskolan. 

Italiensk valspurt
På söndag är det val i Italien och in i det sista är det en hård kamp som förs mellan Romani Prodi och Silvio Berlusconi.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från USA och är signerad Thomas Nordegren.

JÄMO i perspektiv
Det har varit hårda ord och inte särskilt många snälla visor som hörts efter att JÄMO Claes Borgström i söndags sa att Sverige borde bojkotta fotbolls-VM för att protestera mot prostitutionen i värdlandet Tyskland.

Ny migrationslag i USA
Den amerikanska senaten har kommit överens om en ny migrationslagstiftning som berör de drygt 11 miljoner illegala invandrare - mestadels spansktalande från de latinska grannländerna - som lever i USA. Latinoforskaren Inger Pettersson berättar om vad överenskommelsen kan få för betydelse för de spansktalande i USA.

Kulturspaning
Idag med romsk musik inför den romska ”internationaldagen”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".