Lasse Johansson

Torsdag 13 april

med Lasse Johansson

Oroligt i Sri Lanka
Våldsamheter i Sri Lanka befaras leda till att inbördeskriget i landet blossar upp på nytt.


LO och de papperslösa
I USA kräver fackförbunden ökade rättigheter för de illegala invandrarna. Nu får svenska LO kritik för att man vänder papperslösa invandrare ryggen.

Irakier i Jordanien
Sen den USA-ledda invasionen av Irak har många irakier lämnat sitt hemland. Varje dag passerar hundratals irakier gränsen till grannlandet Jordanien för att försöka hitta lite lugn och ro där.

Hur ska Iran behandlas?
Irans president uppger att man har anrikat uran till kärnbränslekvalité. Ett steg i Irans försök att skaffa sig kärnvapen enligt USA och EU. Hur ska omvärlden reagera nu?

Kim brände ner klubbstugan
Antalet anlagda skolbränder blir allt fler. Kim Gabrielsson dömdes för mordbrand sen han och några kompisar bränt ner en klubbstuga. Det tog många år för Kim att betala av skadeståndet.

Stor lavinfara
I påsktid beger sig många till svenska fjällen, men lavinfaran där är stor just nu. Hur känns det att hamna i en lavin och hur åker man säkert i fjällen.


Korrespondentkrönika
Nils Horner ger oss bilder från en flygplats i Pakistan.

Producent Helena Sjöholm
Helena. sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".