Pia Fridén

Onsdag 19 april

med Pia Fridén 

Helvetestrappan
Integrationsverket skriver i sin nya rapport att det svenska välfärdssystemet hindrar invandrare att komma ut på arbetsmarknaden. Dessutom saknar arbetsförmedlingen kompetens att se utlandsfödda akademikers möjligheter att få jobb.

Gatustrider i Irak
I Bagdad i Irak har oroligheterna ökat de senaste dagarna med bland annat gatustrider mellan olika motståndsgrupper och med amerikanska soldater. Varför blossar gatustriderna upp just nu och hur ser lösningen ut?

Översvämningar i Bulgarien
I delar av Balkan har floden Donau i år stigit högre än på de senaste hundra åren och tusentals människor har drabbats av översvämningarna. I Bulgarien råder det sedan några dagar undantagstillstånd längs Donau.

Vitryska protester
Tusentals människor samlades för några veckor sedan på oktobertorget i den vitryska huvudstaden Minsk för att protestera mot valfusk vid presidentvalet. Men även i vardagen protesterar människor i Vitryssland mot olika saker. I den lilla vitryska staden Vitebsk organiserar sig de boende för att utkräva politiskt ansvar för hur det ser ut i deras hyreshus.

Få tjejer gör dataspel
Dataspelsbranschen ser ljus ut, men få tjejer arbetar som spelutvecklare.

På Gotland finns ett unikt projekt som heter Supermarit vars syfte är att locka fler kvinnor till dator- och TV-spelbranschen. Bakom projektet står bland andra Genderinstitutet på Gotland.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Sveriges Radios Asienkorrespondent Nils Horner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".