Camilla Kvartoft

Torsdag 4 maj

med Camilla Kvartoft

Livstid för Moussaoui
Domen för Zacharias Moussaoui, den ende som åtalats för terroristdåden den 11 september blev livstidsfängelse utan möjlighet till frigivning. Domen möter starka reaktioner berättar vår korrespondent.

Stoppade EU-förhandlingar med Serbien
EU bryter nu unionsförhandlingarna med Serbien på grund av att den misstänkte krigsförbrytaren Ratko Mladic ännu inte gripits och överlämnats till FN-tribunalen i Haag. I går lämnade också landets vice premiärminister regeringen i protest mot att landet inte lyckats gripa Ratko Mladic.

Banker missar invandrarkunder
Allt fler företag specialiserar sig på att föra över pengar från Sverige till andra länder. Tjänsterna används bland annat av invandrare som skickar pengar till släktingar världen över. Men de vanliga bankerna är inte så intresserade.

Kejsarsnitt - hur farligt är det?
I helgen avled en kvinna efter ett planerat kejsarsnitt då läkaren. Vi har besökt en mödravårdscentral, och pratar om riskerna med kejsarsnitt med Charlotta Grunewald, överläkare på Södersjukhusets kvinnoklinik i Stockholm.

Rysk rasism
Trots ett stort antal hatbrott vägrar mydigheterna i Ryssland att se rasistika motiv bakom brotten. Det visar en ny rapport som Amnesty International presenterar idag. Hör generalsekreterare Carl Söderbergh och vår korrespondent i Ryssland, Maria Persson-Löfgren.

Rymdturism
Kiruna kan komma att bli ett Mecka för rymdturister från hela världen. Ett brittiskt företag planerar att göra rymdbasen Esrange till en av sina baser för kommersiella flygningar till rymden. För 1,5 miljoner svenska kronor ska man få möjlighet att tillbringa fem minuter i tyngdlöst tillstånd 120 mil ovanför jordytan.

Korrespondentkrönika
Av vår Afrikakorrespondent.

Producent Marie-Jeanette Löfgren
marie-jeanette.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista