Pia Fridén

Fredag 5 maj

med Pia Fridén

Firmor värvar slagskämpar
Återväxten hos de tre fotbollsklubbarnas mer våldsamma falanger i Stockholm, de så kallade firmorna, verkar vara god. Idag öppnar polisen i Stockholm en mobil polisstation på Medborgarplatsen i Stockholm där våld i samband med fotbollsderbyn är vanliga.
  

Propagandaseger för Hamas
Frankrike är kritiskt till att Hamas flyktingminister fått visum till Sverige. Magnus Norell, terroristexpert, menar att Hamas ser besöket som att Sverige ger sitt erkännande till den terrorstämplade organisationen.

DDR rekord ifrågasätts
Nu kräver en gammal sprinter från DDR tiden att hennes rekord stryks eftersom hon var dopad. Idag tar tyska friidrottsförbundet ställning till hur man ska göra med alla gamla DDR-rekord som fortfarande står sig. 

Fler vill folkomrösta
Trots att Sveriges kommuner bara har rätt att fatta beslut i frågor som direkt berör deras verksamhet så blir det allt vanligare med kommunala folkomröstningar i frågor där kommunerna inte kan påverka. 

Freud 150 år
På lördag är det 150 år sedan Sigmund Freud - psykoanalysens fader, föddes och det firas stort på många håll runtom i världen. Vilken betydelse har Freud idag?

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer från USA och är signerad Thomas Nordegren.

Kulturspaning
Gunnar Bolin talar mer om filmen Mission Impossible 3 som har premiär idag.

Producent: maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista