Camilla Kvartoft

Tisdag den 9 maj

med Camilla Kvartoft

Nytt liv i EUs grundlag
Nu syns tecken på att den tidigare helt dödförklarade EU-konstitutionen håller på att få nytt liv.

Illegala invandrare
I USA hörs högljudda krav på att kasta ut de illegala invandrarna, samtidigt tar landets turistnäring emot dem med öppna armar.

Korrespondentkrönika
Krönika av vår nordekorrespondent Bengt Lindroth.

Tysk-turkisk nationalsång?
I USA har en spansk version av nationalsången väckt häftig debatt, och i Tyskland diskuteras en turkisk version av deras nationalsång.

Utbränd är inte arbetsskada
Försäkringskassan tror sällan på att utbrändhet beror på arbetet. Bara 15 procent fick sin sjukdom klassad som arbetsskada i fjol.

Oskyldigt dömda
Behövs en oberoende kommission som granskar omdiskuterade rättsfall? Och är verkligen Sveriges fängelser fyllda av oskyldigt dömda som femton välkända advokater påstår i en debattartikel i Aftonbladet?

Iran i FN
Spelet runt Irans kärnteknikprogram fortsätter. Iran hotar att hoppa av ickespridningsavtalet och plötsligt skickar Irans president ett brev till sin amerikanska motpart. Samtidigt försöker säkerhetsrådet att förhandla om hur man ska hantera problemet.

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".