Camilla Kvartoft

Torsdag 11 maj

med Camilla Kvartoft

Irans folk om presidenten
Det har snart gått ett år sen den ultarkonservative Mahmoud Ahmadinejad blev vald till president i Iran. Många liberala iranier har varit oroliga att de rättigheter som folket fått på senare år ska dras tillbaka. Hur har det blivit? Samtal med vår utsände Caroline Salzinger.

Svenskan under luppen
Vad är egentligen invandrarsvenskan? En dialekt eller bara dålig svenska? Efter veckor av debatt på kultursidorna begav sig vår reporter ut i förorten. Reportage och samtal med Ulla Britt Kotsinas, professor i nordiska språk.Litteraturprofessorn Ebba Witt-Brattström startade debatten.
 

Deklaration mot främlingsfientliga partier
Folkpartiet vill att riksdagspartierna ska deklarera att de inte tänker samarbeta med något främlingsfientligt parti efter valet. Statsvetaren Marie Demker är kritisk till idén. Hör henne och folkpartiets Johan Jakobsson.

Folkmördare inför rätta i Rwanda
De rwandiska folkrättsdomstolarna har 12 år efter folkmordet börjat pröva misstänkta folkmördare. Vår korrespondent Vincent Dahlbäck fick tillstånd att följa en rättegång.

500 000 nya jobb
Svenskt Näringslivs Kris- och framtidskommission presenterar sitt program för 500 000 nya jobb. Urban Bäckström, vd för Svenskt näringsliv utfrågas.
Sofia Nerbrand, chefredaktör tidningen Neo samt Ursula Berge, vd tankesmedjan Agora kommenterar.

Warsawa torsdag
Dagens korrespondentkrönika levereras av Kjell Albin Abrahamson.

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista