Camilla Kvartoft

Tisdag 16 maj

med Camilla Kvartoft

Broderskapsamarbete får kritik
Socialdemokratiska Broderskapsrörelsen samarbetar med muslimer som vill ha muslimsk rätt inom familjen och som hårt kritiserat Mona Sahlins arbete mot hedersmord och nu har frågan om samarbetet tagits upp i socialdemokraternas högsta ledning.

Miljonprogrammen i fokus
Förorten och miljonprogrammet brukar ofta förknippas med segregation och utanförskap, men nu i augusti kommer årets bomässa att äga rum i miljonprogramsförorten Tensta utanför Stockholm.
Hör också Johan Rådberg, professor i stadsbyggnad vid Lunds tekniska högskola, som menar att bilarna måste in i miljonprogrammen om de ska få liv..

Oberoende forskare sökes?
Expressens politiske chefredaktör PM Nilsson ifrågasätter om den ofta anlitade professorn i statsvetenskap, Ulf Bjereld, verkligen ska kallas mellanösternkännare, eftersom han är socialdemokrat och aktiv i Broderskapsrörelsen. Han är dessutom knappst opartisk menar PM Nilsson.

Bush tal
I natt deklarerade USAs president George W Bush i ett till nationen att militären kommer att kallas in för att försöka förhindra illegal invadnring från Mexico.

London tisdag
Dagens korrespondentkrönika är signerad Agneta Ramberg.

Ett år med utsläppsrätter
Handeln med utsläppsrätter av koldioxid inom EU har pågått i ett år och nu visar det sig att de flesta företag släpper ut mindre än planen. Men fortfarande ökar utsläppen från trafiken som inte är med i systemet idag.

Bremen - inför fotbolls VM
Vi fortsätter vår serie om förberedelserna i Tyskland inför fotbolls VM, idag handlar det om ett svenskhotell i Bremen som hoppas på tidernas succée.

Producent: Thomas Björkman
thomas.björkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".