Lasse Johansson

Onsdag 17 maj

med Lasse Johansson

Spioneri på universitet
I februari greps en rysk gästforskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, misstänkt för spioneri. Åklagarens utredning visade att forskaren har lämnat ut uppgifter om forskning till Ryssland, men det gick inte att bevisa och forskaren släpptes efter ett par månader i häkte. Vad var det egentligen som hände?

 

Anhöriga i äldrevården
Just nu pågår en anhörigriksdag i Varberg. Över 600 gäster ska tala om de svårigheter som många anhöriga till personer som vårdas på särskilt boende upplever kring sitt inflytande och samarbete med vårdpersonalen.

Bulgarien får vänta
Efter EU kommissionens beslut igår om att Bulgarien och Rumänien får vänta på besked om när de får bli medlemmar i EU så kan nu en regeringskris vara nära förestående i Bulgarien.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från vår asienkorrespondent Nils Horner.

Zuma i ANC
I förra veckan friades Sydafrikas förre vicepresident Jacob Zuma i ett mycket uppmärksammat våldtäktsmål. Nu väntar en ny rättegång som handlar om korruptionsanklagelser, men trots det så har ANC beslutat att han kan återuppta sitt arbete som vice ordförande i ANC.
 

Prostituerade omskolas
Inför fotbolls VM i Tyskland har det stora samtalsämnet varit prostitution och bordeller. I Tyskland finns utbildningar för prostituerade som vill sluta.

Kriser i europafotbollen
Hur mår egentligen fotbollen just nu? Tre veckor före VM handlar mycket om våld på och utanför planen, korruption och giriga storklubbar.

Filmfestival i Cannes
Ikväll invigs den femtionionde filmfestivalen i Cannes.

Producent Marie-Jeanette Löfgren
marie-jeanette.lofgren@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".