Rundresa i VM-landet

I P1 Morgon visar vår korrespondent Kristian Åström i en serie reportage hur Tyskland på olika sätt förbereder sig för Fotbolls- VM.

Måndag 15/5
Kristian Åströms rundresa för att spegla tyskarnas förberedelser inför fotbolls-VM börjar i Berlin:

Tisdag 16/5
Platsen där ett landslag väljer att bo under fotbolls-VM anses särskilt viktig.
Alla 32 landslag i VM har valt sin plats med stor omsorg och svenska landslaget fastnade för ett modernt slottsliknande hotell i Bremen. Vi fortsätter vår rundresa i Tyskland inför fotbolls-VM - nu med ett besök på Park Hotell:

Onsdag 17/5
Inför fotbolls-VM i Tyskland har det stora samtalsämnet varit prostitution och bordeller. Stor uppmärksamhet har Jämo fått som vill att Sverige bojkottar VM. Vad som är mindre känt, är att i Tyskland finns utbildningar för prostituerade som vill sluta och speciellt inom vården anses före detta sex-arbetare lämpliga. Vår tysklandskorrespondent fortsätter sin rundresa inför VM och hamnar i Dortmund:

Torsdag 18/5
Byggnader för miljarder och gratis barnpassning för gästande familjer under VM. Så försöker Stuttgart profilera sig inför fotbolls-VM. Vår korrespondent har kommit till Tysklands Småland, där Mercedes byggt ett nytt gigantiskt museum.

kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".