Jörgen Huitfeldt

Fredag 19 maj

med Jörgen Huitfeldt

Mer våld i Afghanistan
Trots att USA har fler soldater i Afghanistan än tidigare trappas våldet upp. Diana Janse, ambassadsråd i Kabul, beskriver varför våldet trappas upp och hur det kommer sig att även skolor nu har blivit mål för attacker.

Vad betyder bloggarna i valet?
Hur mycket kommer webb-krönikorna( web-log), eller det som numera kallas bloggar, att påverka den kommande valrörelsen? Moderaterna verkar tona ner bloggarnas betydelse, medan socialdemokraterna har kurser och seminarier för att få igång sina medlemmar på.

Hur stora är kraven på att det som står i bloggar ska vara sant? Debatt mellan Johan Norberg, liberaldebattör och Rose-Marie Södergren, ansvarig för innehållet på webben hos LO.

Vilka regler styr vad som får sägas på nätet? Journalisten Anders R Olsson, vars specialitet är offentlighetsprincipen, kommenterar Danielsson-affären och förklarar nuvarande regler.

Israel-Sverige-konflikten
Har Sverige ändrat politik och inställning till Israel? Debatt mellan biträdande utrikesminister Carin Jämtin och centerpartiets partiledare Maud Olofsson.

Krönika
Idag från vår New Yorkkorrespondent.

Folkomröstning i Montenegro
På söndag avgörs om Montenegro ska fortsätta att vara i union med Serbien eller bli självständigt. Montenegro har bara cirka 600 000 invånare jämfört med Serbiens 7 miljoner. Turisterna är ett viktigt argument för alla inblandade i valet. 

Film av böcker
Hur lyckat är det att göra filmatiseringar av böcker? Elin Claesson på Sr:s kulturredaktion jämför dagens premiärfilm Da Vinci-koden med andra filmatseringar av böcker.

Producent Marie-Jeanette Löfgren
marie-jeanette.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista