Måndag 22 maj

med Jörgen Huitfeldt

Ja i Montenegro
I gårdagens folkomröstning i Montenegro så röstade en majoritet av befolkningen för självständighet, enligt det preliminära valresultatet.

Det finns olika åsikter om det är bra eller dåligt för Montenegro att få självständighet.

Tre kronor skrev guldhistoria
Sveriges hockeylandslag har lyckats med bedriften att vinna både OS-guld och VM-guld under samma säsong.

Riksrevision i motvind
Vad händer med våra skattepengar?Just det ska Riksrevisionen granska, men när de kommer med kritik och förslag på förbättringar blir det oftast stopp i riksdagen där ju regeringen och dess stödpartier är i majoritet. Nu menar många att riksrevisionen motarbetas av politiska skäl, enligt Ekot.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Berlin och är signerad Kristian Åström.

Omstridd Kungskrabba
Ett monster på havsbotten som förstör och är ett hot mot fisket i nord-Norge? Eller en välsignelse för kustfisket och för turismen? Det handlar om kungskrabban som har blivit ett tvisteämne.

Led Zeppelin får polarpris
Ikväll tar den klassiska rockgruppen Led Zeppelin emot årets polarpris. Samtal med Stefan Wemelin, musikkännare på Sveriges Radio.

Oljevrak väcker debatt
Utanför ön Orust, vid västkusten, ligger ett gammalt lastfartyg och läcker olja.Ändå är det ingen som gör något åt problemet. Det är helt enkelt oklart vem som bär ansvaret. Idag ska Kustbevakningen, Länsstyrelsen och Sjöfartsverket träffas för att diskutera ansvarsfrågan.

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista