Tjuvjakt/Foto Länsstyrelsen Jämtland

Tisdag 23 maj

med Lasse Johansson

Helikopterjakt på tjuvjägare
I Jämtland arbetar polis och länsstyrelsens naturbevakare mycket aktivt med att spåra misstänkta tjuvjägare - bland annat med hjälp av helikopter över särskilt misstänkta områden. Flygningar som hålls hemliga för alla utom dom två eller tre personer som är direkt inblandad.

Hör också intervju med Lotta Samuelsson, rovdjursansvarig på Världsnaturfonden, som tycker att man borde satsa ännu hårdare på att jag tjuvjägare.

Dom mot diktator
Idag faller domen i en mycket långdragen rättegång mot Etiopiens förre diktator Mengistu, som sedan många år lever i Zimbabwe. Han är anklagad för folkmord och processen fram till dagens dom har hållit på i hela 12 år. Hör samtalet med vår afrikakorrespondent Vincent Dahlbäck.

Norge leder vägen
Enligt Rapport föreslår en statlig utredning, som väntas bli offentlig nästa vecka, att bolag som inte har minst 40% kvinnor i styrelsen ska straffas med böter. I Norge trädde en liknande lag i kraft från 1 januari i år.

Hundar som bits
Många som kommer in till landets akutmottagningar har skadats av hundar. P1-Morgon frågar etologen Bitte Cederlund om vad som ligger bakom att hundar biter människor och vad man bör tänka på som hundägare.

Många skadas av hundar och debatten kring kamphundar har kommit och gått i flera år - Är det dags att införa hundkörkort? Hör debatten mellan Ulf Uddman, vd för Svenska Kennelklubben, och Siw Ågren, Djurens Rätt.

Fortsatta börsras
På måndagen fortsatte stockholmsbörsen falla och panikkänslorna är nära för många. Men Gunnar Ek på aktispararna manar till lugn. Och så berättar han om svenskarna - världens mest aktieägande folk, som kanske inte är världens vassaste placerare.

Och krönikan...
kommer från vår nordenkorrespondent Bengt Lindroth som idag är i Helsingfors.

Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".