Camilla Kvartoft

Onsdag 24 maj

med Camilla Kvartoft

Skandia VD får sin dom
Idag får Skandias förre VD Lars-Eric Pettersson.

ROKS jourer hoppade av
Till helgen har Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (ROKS) årsmöte och det är en organisation med ett turbulent år bakom sig. I kölvattnet efter SVT:s uppmärksammade och omdiskuterade dokumentär om ROKS har ett 30-tal kvinnojourer lämnat riksorganisationen.

Påven till Polen
På torsdag anländer påven, Benedictus den sextonde, till Polen på sin första pilgrimsresa. Och förberedelserna har pågått i många veckor och det är inte bara mässor som ska förberedas utan de vägar han reser på görs också mer ”anständiga”.

Våldsamt i Afghanistan
I Afghanistan har våldet eskalerat den senaste tiden. Under de två senaste veckorna har över 20 attacker från talibaner rapporterats och sammanlagt 300 människor har dödats i landet. Hör om den stora opiumhandeln som står för en stor del av finansieringen av motståndsgrupperna i landet.

Sista dagen i rättegång om Bobbys död.
Fallet Bobby har fått en enorm uppmärksamhet; BRIS och Expressen har lanserat en kampanj där man kan skänka en röd ros till Bobbys begravning, en hel rad kändisar har uttryckt sin avsky för våldet och övergreppen. Hör samtalet med Hanne Simonssen, verksamhetsansvarig för Rädda Barnens föräldralinje, som fått ta emot fler samtal än vanligt kring misstänkt barnmisshandel. Vår reporter Ami Hedenborg besöker Barncentrum på Kungsholmen i Stockholm.

Svensk design i Japan
Redan på 1970-talet försöke Ikea etablera sig i Japan, men  det blev ett fiasko. Nu försöker Ikea igen, och hittills verkar det ha gått bra.

Och krönikan kommer idag...
från Maria Persson Löfgren i Moskva.

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".