Camilla Kvartoft

Fredag 26 maj

med Camilla Kvartoft

Enronskandalen
Igår fälldes de två huvudmännen bakom miljardfusket i det amerikanska energibolaget Enron. Enronrättegången har varit en av de största ekobrottshärvorna i USA:s näringslivshistoria.

Klimatfråga som filmdrama
Stora översvämningar, smältande glaciärer och miljontals klimatflyktingar är innehållet i filmen ” An inconvenient truth” som har premiär i USA idag. Filmen är en dokumentär om klimatförändringarna och visas redan nu i veckan på filmfestivalen i Cannes. En av huvudpersonerna i filmen är fd presidentkandidaten Al Gore.

Mp klubbar manifest
Igår inleddes miljöpartiets kongress i Borås. Nu ska de klubba partiets löften inför valet. Miljöpartiet kräver ministerposter för att stödja en socialdemokratisk regering, men kommer det att förbättra partiets möjligheter att få igenom sin politik?

Protester mot rasistmord
Idag hålls en protestmarsch i Antwerpen i Belgien. Initiativtagare är Antwerpens borgmästare som vill samla stadens invånare till en fredlig protest mot de rasistiska mord som begicks för några veckor sedan.

Krönika från Mellanöstern
Dagens korrespondentkrönika är signerad Christer Fridén.

SM i Maskindans
I helgen anordnas SM i Maskindans, en än så länge ganska okänd sport i Sverige. P1-morgon har träffat några av de som ska tävla.

Presidentval i Colombia
Colombia brukar beskrivas som ett av världens farligaste länder. I 40 år har där pågått ett inbördeskrig mellan regeringen och olika gerillagrupper. På söndag är det presidentval och det mesta tyder på att landets nuvarande konservative president Alvaro Uribe blir omvald.

Lärare riskerar uppsägning
Allt fler lärare riskerar uppsägning eller omskolning. Anledningen är att antalet elever i grundskolan minskar från en miljon idag till ungefär 860 000 om fem år.

Kulturspaning
Den här helgen drar festivalsommaren igång, och festivaler är något som kan säga ingå i det som kallas uppleveleindustrin.

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".