Camilla Kvartoft

Måndag 29 maj

med Camilla Kvartoft

Presidentval i Colombia
På söndagen hålls presidentval i Colombia. Den konservative presidenten Alvaro Uribe väntas sitta kvar på sin post fyra år till.
  
Hör hur folkets rättigheter påverkas om Uribe sitter kvar som president.


Fångar misshandlas
Personal på landets fängelser utsätter fångar för fysiska övergrepp. Det visar en granskning som SR Uppland gjort. I en enkät vittnar var fjärde vårdare om att en kollega använt otillåtet våld mot en fånge. Roal Nilsen på fackförbundet SEKO är förvånad över uppgifterna. Christer Karlsson från Kriminellas revansch i samhället, KRIS, berättar om hur han själv misshandlats av vårdare.

Indonesien drabbat på nytt
Indonesien tvingas åter be omvärlden om hjälp. Över 4000 personer beräknas ha omkommit i skalvet i helgen och nu har landet skickat ut en vädjan om internationell hjälp för att minska bördan för myndigheterna. Samtal med Christina Wedekull på SIDA i Jakarta.
 
Samtal med vår utsände i Indonesien, Nils Horner.

Korrespondentkrönika från Berlin


Anabola steroider bakom mord
Den 26-årige man som misstänkts för att ha våldtagit och mördat sin 12-åriga styvdotter och våldtagit dotterns 13-åriga kompis, var enligt mannens advokat påverkad av anabola steroider vid tillfället.

Träta om algblomning
Just nu blommar algerna i Östersjön. Vår reporter har försökt gå till botten med senaste årets stora vetenskapliga träta: Är det kväve och fosfor eller bara fosfor som leder till övergödning och döda bottnar?
 
Hur påverkas turismen av algblomningen?

Kalle fick karameller
Det 24:e karamellodiktstipendiet tilldelades musikern Kalle Moréus. Prisutdelaren Povel Ramel och Kalle Moréus intervjuas direkt från Hagaparken i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".