Lasse Johansson

Torsdag 8 juni

med Lasse Johansson

Billig rehabilitering gör mer skada än nytta
Billig rehabilitering av belastningsskador i fygg och nacke kan öka risken för förtidspensionering, det visar en forskarrapport från Karolinska Institutet. Studien visar också att samhället tjänar stora pengar på att istället ge rätt rehabilitering snabbt.

Tidsfrist löper ut 
Efter gatustriderna mellan Hamas och Fatah-rörelsen vill palestinernas president Abbas se en folkomröstning om parterna inte kan komma överens.

Nazister på Stockholms gator
På nationaldagen tågade 800 högerextremister genom Stockholm med fanor och uniformer. En av talarna anhölls för hets mot folkgrupp. Hur kommer det sig att de har blivit så öppna och synliga?
Det var få som demonstrerade mot nazisterna på nationaldagen och nu höjs röster om att fler borde våga demonstrera för att motarbeta högerextrema grupper?

Iran i VM
Inför avspark i fotbolls-VM funderar Irans fotbollstokige president på ett besök i Tyskland. Presidentens planer väcker starka känslor.

Warsawa torsdag
Korrespondentkrönika av Kjell Albin Abrahamson.

Kampen mot könsstympning
Könsstymping är förbjudet i Sverige och när sommarlovet närmar sig kan det finnas en risk att föräldrar tar med sig döttrar till det forna hemlandet och låter göra ingreppet där.

Slumpen i fotboll
Fotbolls-VM närmar sig och somliga tror att Sverige kan vinna. Att bollen är rund och allting kan hända är nu matematiskt belagt.

Producent Helena.Sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".