1 av 2
Camilla Kvartoft
2 av 2
Svenska fans finns redan är på plats i Tyskland.

Fredag 9 juni

med Camilla Kvartoft

Lätt att kapa kort
Skimning har blivit allt vanligare och bedragarna hittar hela tiden nya metoder. Möt Sergiu Mesesan som har skimmat hundratals bankkort.
 
Hör ett par av dem som arbetar med att stoppa skimningen.


Svårt för barnen i Uganda
I konflikten i norra Uganda är det barnen som drabbats värst. Enligt Rädda Barnen är Ugandas regering alldeles för passiv. Charlotte Petri på Rädda Barnen har precis kommit tillbaks från Norra Uganda.

Kyrkan drar åt svångremmen
Svenska kyrkans ekonomi har försämrats på senare år. En anledning är att många medlemmar lämnat kyrkan och man i och med det fått minskade skatteintäkter. Och risken är nu stor att det kommer att leda till uppsägningar.

Tuff skola för fotbollsstjärnor
Brasilien är favorittippade inför VM i fotboll. Brassarna är stjärnor i klubbar världen över. Bakom spelarnas framgångar ligger hård drillning i väl organiserade fotbollsskolor runt om i Brasilien. Reportage från kåkstaden Mangeiras där en väg ut ur misären går genom Rio-laget Flamengos fotbollsskola.

München dag 1
VM-krönika av Gunnar Bolin.

Fotbollstokiga inför VM
När det är 10 timmar kvar till avspark så berättar Bosse Ringholm, idrottsminister, historikern Åsa Linderborg och finansmannen Johan Stael von Holstein om hur deras liv under de kommande veckorna kommer präglas av fotbolls-VM.

Små skivbolag på frammarsch
När nedladdningskulturen fått stora skivbolag att skära ned öppnas vägen för nya aktörer på marknaden.

Producent: Håkan Widman, hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".