Lisa Förare-Winbladhs jordgubbsrecept

Jorgubbar på Pinos vis
1 l jordgubbar
3/4 dl svart vinbärsgelé
1 dl vitt fruktigt oekat vin
1/2 dl finskuren mynta (skär myntan precis före servering annars tappar den smaken)
ev lite socker
• Rensa och halvera gubbarna. Sjud upp vinbärsgelé socker och vin i en panna. Vänd ner gubbarna och hetta upp dem tills de är genomvarma och mjuknat bara en gnutta.
• Smaka av med socker om det behövs. Vänd ner myntan och servera bums.
Jordgubbar ́a la Heston
1/2 l jordgubbar
1 tsk grön tabasco
2 msk finhackad koriander
• Rensa och skiva gubbarna. Blanda med övriga ingredienser. Låt stå och samla smak i rumstemperatur minst 20 minuter.
Servera till grillat ljust kött eller kyckling.
Jordgubbar på italienskt vis
1 l jordgubbar
2 msk god balsamico
10 blad basilika
1/2 tsk grovmald svartpeppar
• Rensa och halvera jordgubbarna. Riv basilkabladen i bitar. Blanda alla ingredienser. Låt stå och samla smak i rumstemperatur minst 20 minuter.
Gott till grillat att blanda i en grönsallad, att skeda över avokado. Även fin till kalvstek eller annat milt kött. Sötar du blandningen med honung så är den god till glass eller en klick ricotta med vaniljsocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".