Lasse Johansson

Måndag 26 juni

med Lasse Johansson

Riskfylld vardag för frilansar
I fredags mördades den svenske frilansjournalisten Martin Adler i Somalias huvudstad Mogadishu. Urban Hamid, kollega och vän till Martin Adler säger att som frilans tar man ständigt hänsyn till riskerna. Ingen nyhet är värd att riskera livet för.
 

Brasiliens bilar går på etanol
I veckan kommer oljekommisionens rapport om hur Sverige ska minska oljeberoendet fram till 2020. I Brasilien är det etanol och inte bensin som är det främsta drivmedlet i de flesta bilarna.

Kritikstorm mot Lagerbäck

Efter att Sverige förlorat åttondelsfinalen mot Tyskland är kritiken hård mot förbundskapten Lars Lagerbäck. Vad krävs för att att Sverige ska lyckas bättre i framtiden?

Fotbollskrönika
Gunnar Bolin krönikerar från ett fotbolls-VM där Sverige inte längre hoppas på guld.

Tjejer slåss på stan
På onsdag startar en rättegång i Göteborg, där två 16-åriga tjejer är åtalade för att ha misshandlat en 15-årig flicka med knytnävsslag och sparkar mot huvudet. Sofia och Daniella, båda 15 år, tillhörde tidigare en tjejliga som slog ner folk. Yvonne Andersson Tenninge på X-ist jobbar med unga tjejer som tar till våld. Hon menar att våldet är ett rop på hjälp.

Sommaren högsäsong för ficktjuvar

Under semestertiden är många ute och rör sig med pengar och värdesaker på fickan. Ficktjuvarnas favoritplats finns vid centralen i Stockholm.

Al Gore i ropet

För sex år sen förlorade Al Gore presidentvalet i USA - trots att han fick fler röster än George Bush. Men nu är Al Gore tillbaka och hyllas för en ny film och en ny bok som uppmanar världens politiker att enas för att motverka växthuseffekten. Nu vill många att han gör partipolitisk come-back.

Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".